BeŽdigde Taxatie inzake jachten

Een beŽdigde taxatierapport is vaak nodig bij:

1) financiering inzake de aankoop van een pleziervaartuig

2) echtscheiding

3) overlijden

4) faillissement privť en/of zakelijk

Opdracht

Ondergetekende krijgt meestal de opdracht tot het maken van een beŽdigd taxatierapport van: particulieren-advocatenĖnotarissenĖcurators-banken-verzekeringmaatschappijen.De opdracht tot de taxatie kan zowel telefonisch als schriftelijk plaatsvinden. Een opdracht tot taxatie kan tevens worden uitgevoerd in combinatie met een aankoop expertise.

Tijdslimiet

Een beŽdigde taxatie in het binnenland kan bijna altijd binnen een tijdsbestek van drie dagen plaatsvinden.Taxatie in het buitenland kan meestal binnen enkele dagen plaatsvinden, dit is mede afhankelijk van de plaats waar het schip zich bevindt en de reis mogelijkheden.

Rapportage

De rapportage aan de opdrachtgever zal vaak dezelfde dag mondeling/telefonisch geschieden, waarna het officiŽle taxatierapport binnen 48 uur naar de opdrachtgever wordt verzonden.Het kan altijd mogelijk zijn dat een rapportage langer op zich laat wachten, indien niet alle relevante gegevens aan boord aanwezig zijn en deze alsnog moeten worden opgevraagd bij ďderdenĒ.Het taxatierapport bestaat uit: een ingebonden map met beschrijving van het getaxeerde vaartuig/de taxatie/foto, een kopie van het rapport en de factuur.

Plaats van taxatie

Het uitvoeren van een beŽdigde taxatie kan zowel nationaal als internationaal plaatsvinden, het laatste komt steeds vaker voor.Voor een taxatie kan het schip blijven liggen waar het zich bevindt, echter dient de toezichthouder wel vooraf te op de hoogte te worden gesteld dat er iemand aan boord komt en dienen de sleutels voorhanden te zijn.

Prijs

De prijs voor een taxatie in Nederland wordt vooraf tussen opdrachtgever en taxateur afgesproken, deze ligt dus voorafgaande aan de taxatie ďvastĒ, hiermede wordt uitgesloten dat de uiteindelijke prijs van de factuur gekoppeld is aan de hoogte van de† taxatie.De prijs van een taxatie in het buitenland ligt ca. 20% hoger als een binnenlandse taxatie, dit ter compensatie van het tijdverlies van de reis- en wachttijden. Reis- en verblijfkosten in het buitenland worden bij de opdrachtgever in rekening gebracht, middels het overleggen van de desbetreffende betaalde kosten.

Ervaring

47 jaar watersportervaring waarvan reeds 20 jaar als Gecertificeerd en BeŽdigd Taxateur.Erkend door alle banken in Nederland.

Door het inroepen van een Nederlands beŽdigd taxateur bent u echter wel verzekerd van een rapportage welke voldoet aan de gestelde regels. E-mail adres:† bootz@tip.nl of telefoonnummer† 0653304003

R.M.F. Bootz
Gecertifceerd en BeŽdigd Taxateur

 

Terug